Fast brensel og ved

Komfyrer

En rentbrennende, vedfyrt Aga bruker teknologi med indirekte varme til å skape en stabil og regulerbar varmekilde. Varmen overføres fra bålet til det kraftige, varmebevarende støpegodset ved hjelp av stråling, og øverste del av ovnen varmes opp av avgassene som passerer over den. En unik, trekantet kasse under ovnen reflekterer varmen oppover slik at den fordeles over ovnsbunnen. På innsiden sitter det en spesiell konvektorkanal som sørger for at varmen ledes jevnt til alle delene.

På toppen av Aga-komfyren er det bygd inn en stor kokeplate i støpejern, og på undersiden finner du dype, skråstilte ribber rett over bålet som samler og konsentrerer varmen. Varmen ledes deretter gradvis over kokeplaten fra venstre til høyre. Den varmeste venstresiden er ypperlig til kjappe wokretter og raske oppkok, og så skyver du ganske enkelt kokekaret til høyre hvis du vil la maten trekke. Og som mange Aga-entusiaster vil bekrefte - den flotte innebygde takken er perfekt til ristet brød, stekte smørbrød, pannekaker osv.

Vi har laget to modeller: 300W til dem som ikke kommer til å bruke noe annet enn ved, med et spesialutformet ildsted som optimaliserer forbrenningspotensialet i veden, og 200SFW til dem som ønsker fleksibiliteten ved å kunne benytte et større utvalg faste brensler.

Modellene er moderne med rene linjer, og begge har den velkjente enkle temperaturreguleringen av ovn og kokeplate. I motsetning til det mange tror, blir det ikke mye søl og aske, for det første fordi ved brenner svært effektivt, og for det andre fordi Agaens forbrenning er så fullstendig.

 

Begge modellene fås i tre klassiske farger: svart, kremfarget og vinrød


svart, kremfarget og vinrød

 

Kunsten å fyre med ved

For å få best mulig resultat med Aga-komfyren er det viktig å bruke godt tørket trevirke siden det gir best varme med minst røyk, brenner rent og effektivt hindrer at det danner seg tjæreavleiringer i skorsteinen.
Når tømmeret er hogd i passende lengder til Aga-komfyrens store ildsted, må vedkubbene deles for å få frem den innvendige overflaten, slik at fuktigheten kan fordampe og veden tørke.
Stable veden og la den tørke i mellom seks og tolv måneder, helst under tak, slik at fuktigheten når sitt ideelle nivå på tjue prosent eller lavere. "Hogges én høst, brennes den neste." Du kan også brenne trestokker, treklosser og torvbriketter.

 

Tekniske spesifikasjoner

Funksjon

Matlaging på varme plateen

*

*

Ovner
Støpejerns hoved ovn

*

*

Nedre varme skap

*

*

Regulering
Manuell

*

*

Brensel
Bearbeidete pellets, ved, tørket torv

*

*

Kun ved

*

Initialrøykrør
Konvensjonelt

*

*

Vekt

319 kg

370 kg

 

Dimensjoner

Høyde

Bredde

Dybde

200SFW
Varm plate

543 mm

197 mm

Hoved ovn

305 mm

356 mm

403 mm

Nederste ovn

203 mm

356 mm

403 mm

300SFW
Varm plate

543 mm

197 mm

Hoved ovn

305 mm

356 mm

403 mm

Nederste ovn

203 mm

356 mm

403 mm

Signup to our Newsletter X

To receive the latest news and promotions from AGA Rangemaster please enter your name, postcode and email address below.

First Name*
Surname*
Postcode*
Email address*
Confirm email address*
*Required Fields
Privacy and security policy