Hvordan virker varmelagrende komfyrer?

Enlarge ImageAGA med tre ovner
Enlarge ImageAGA med to ovner
Enlarge ImageAGA med fire ovner
AGA med tre ovnerAGA med to ovnerAGA med fire ovner

Bak det klassiske utseendet på alle Aga-komfyrer ligger det et hjerte av støpejern: hele komfyren er et enestående effektivt energilager, som jevnt og trutt overfører varme fra kjernen til ovnene og kokeplatene. En Aga er alltid klar til bruk, og den har ingen brytere eller innstillinger siden den passer seg selv. Termostatstyrte kontroller regulerer den jevne temperaturen, mens god isolering i det utvendige kabinettet og under lokkene sørger for at brenselet blir utnyttet på en økonomisk måte. Aga-komfyren sprer en helt egen, behagelig og vennlig varme på kjøkkenet.

Varmen overføres til ovnene av støpejern og frigis jevnlig fra alle de innvendige overflatene samtidig. Dette er en mye mildere prosess enn den voldsomme direkte varmen fra elementene eller flammene i de fleste andre ovner, og er grunnen til at når du lager mat på en Aga, beholder du mer av matens saftighet, smak, konsistens og godhet.

Hvis du satser på en Aga med to ovner, vil én ovn takle både baking og steking. Tre- og fireovnsmodellene har separate ovner til steke- og bakejobbene, slik at du kan gjøre begge deler samtidig. Den fjerde ovnen er et varmeskap som er utformet slik at det holder maten rykende varm uten å tørke den ut. Her kan du også varme tallerkener og serveringsfat.

Tar vi for oss toppen av komfyren, har alle Agaer to kokeplater under de to karakteristiske hengslede lokkene - én til oppkok/fosskoking og én til småkoking. En stor varmeplate er standardutstyr på modellen med fire ovner, til å holde rettene varme før de settes på bordet, eller til ganske enkelt å holde varm tekannen i løpet av dagen.

Hva slags varmekilde du vil bruke, er helt opp til deg. Det finnes modeller som går på strøm, naturgass og propan. Det som er viktig å huske på er at i motsetning til andre komfyrer har alle Aga-modellene identiske kokeegenskaper, uansett hvilken energikilde du velger.

En annen, helt opplagt fordel med Aga er selvsagt den robuste kvaliteten. Det er bokstavelig talt en jernsolid investering som i likhet med de beste kokkene, bare blir bedre med årene.

På nært hold

1. Isolerte lokk
De to isolerte lokkene er Agas velkjente kvalitetsstempel. Når de er lukket, er de bare behagelig varme å ta på. Straks du åpner dem, er begge kokeplatene varme og klare til bruk.

2. Kokeplate

til oppkok/fosskoking
Kokeplaten med sterk varme kan koke opp vann raskere enn de fleste elektriske vannkokere. Platen er stor nok til tre mellomstore kasseroller om gangen.

3. Varmekilde
Når en Aga først har kommet opp i driftstemperatur, trengs det bare små energidrypp for å holde på varmen. Du kan velge mellom naturgass, propan og strøm.

4. Kokeplate til småkoking
Også denne har plass til tre mellomstore kasseroller. Platen fungerer også som takke.

5. Stekeovn
Denne ovnen har plass til det meste, for eksempel kalkuner på opptil 13 kilo. Den brukes også til grilling, og fungerer som ekstra bakeovn.

6. Bakeovn
Alle Aga-komfyrer med tre og fire ovner har bakeovn. Som i alle Aga-modeller holder støpejernskjernen hardnakket på varmen, så du trenger ikke være redd for å åpne døren og kikke på prosessen.

7. Langstekeovn
Bruk av denne allsidige ovnen sammen den varmere ovnen og kokeplatene er nøkkelen til Agas enkle kokekunst - og den fantastiske smaken.

8. Varmeskap
Alle fireovners Aga har varmeskap. I varmeskapet kan du holde maten varm uten at den blir tørr - nyttig når du har gjester.

9. Varmeplate
En praktisk varm flate til generell bruk, som er standard på alle fireovners Aga-komfyrer.

 

Read More
Klikk herKlikk her
Signup to our Newsletter X

To receive the latest news and promotions from AGA Rangemaster please enter your name, postcode and email address below.

First Name*
Surname*
Postcode*
Email address*
Confirm email address*
*Required Fields
Privacy and security policy