Personvernerklæring

Følgende avsnitt beskriver politikken vår når det gjelder personopplysninger som vi henter inn om deg.


1. Innledning
2. Informasjon til de besøkende
3. Hva er en informasjonskapsel?
4. Bruk og lagring av personopplysninger
5. Tilgang til egne personopplysninger
6. Brukere som er 16 år eller yngre

1. Innledning
Denne erklæringen dekker bruken av de personopplysningene som Aga henter inn når du bruker www.aga-web.co.uk. Erklæringen gir deg også informasjon om informasjonskapsler, om både Aga og tredjeparts bruk av informasjonskapsler, og om hvordan du kan avvise slike kapsler. Fra tid til annen vil du bli bedt om å oppgi personlige opplysninger om deg selv (for eksempel navn og e-postadresse) for å kunne motta informasjon fra oss eller få tilgang til alle tjenestene på nettstedet. Slike tjenester kan omfatte nyhetsbrev, konkurranser og registrering.
Ved å skrive inn opplysningene i de aktuelle feltene, gir du Aga og Agas tjenesteleverandører mulighet til å levere de tjenestene du har valgt. Når du oppgir slike opplysninger, behandler vi dem alltid i samsvar med denne erklæringen. Når vi bruker personopplysningene, vil Aga opptre i samsvar med gjeldende lovgivning og søke å følge det som regnes som god forretningsskikk på Internett.

2. Informasjon til de besøkende
Mens du besøker nettstedet, blir de sidene du viser lastet ned til datamaskinen sammen med en kort tekstfil som kalles en informasjonskapsel, eller "cookie". Mange nettsteder fungerer slik, for informasjonskapslene gjør at utgiverne av nettstedet kan få  diverse informasjon, for eksempel om datamaskinen (og sannsynligvis brukeren) har besøkt nettstedet tidligere. Når noen kommer innom som har vært der før, kontrolleres datamaskinen for å lete etter, og lese, den informasjonskapselen som ble lagt der ved forrige besøk. Opplysningene fra informasjonskapslene kan hjelpe oss med å levere en bedre nettopplevelse og å analysere de besøkendes profil.

3. Hva er en informasjonskapsel?
En informasjonskapsel - også kalt "cookie" - er en liten mengde data som ofte omfatter en anonym og entydig identifikator, som sendes til nettleseren din fra nettstedets datamaskin og blir lagret på din maskins harddisk. Alle nettsteder kan sende informasjonskapsler til nettleseren hvis nettleserens innstillinger tillater det, men (for å beskytte personvernet) nettleseren gir nettstedet tilgang til bare de informasjonskapslene nettstedet selv har sendt deg, ikke til de informasjonskapslene som er sendt av andre nettsteder. Mange nettsteder gjør dette når en bruker besøker nettstedet, for å kunne holde oversikt over trafikken på nettet. Informasjonskapslene registrerer opplysninger om de innstillingene du foretrekker for nettet. Brukene kan velge mellom innstillinger som gjør at datamaskinen godtar alle informasjonskapsler, varsler når det sendes en informasjonskapsel eller aldri godtar informasjonskapsler. Det siste av de tre alternativene betyr selvsagt at det da ikke vil være mulig å tilby enkelte personlige tjenester til den brukeren, og at du da kanskje ikke vil kunne utnytte mulighetene på nettstedet fullt ut. Alle nettlesere er forskjellige, så ta en titt på nettleserens Hjelp-meny hvis du vil vite hvordan du forandrer innstillingene for informasjonskapsler. Om du har stilt inn datamaskinen slik at den avviser alle informasjonskapsler, kan du likevel surfe anonymt på Aga.com til du eventuelt velger å registrere deg for å få tilgang til hele tjenesteutvalget.

4. Bruk og lagring av personopplysninger
Når du sender inn personopplysninger til nettstedet (for eksempel til konkurranser eller for å registrere deg), har vi visse juridiske forpliktelser når det gjelder hvordan vi bruker dataene. Vi må hente inn opplysningene på ærlig vis, det vil si at vi må forklare hvordan vi har tenkt å bruke dem (se meldinger på de enkelte nettsidene om hvorfor vi ber om opplysningene) og fortelle deg hvorvidt vi ønsker å videreformidle opplysningene til andre. Generelt sett vil de opplysningene du oppgir, bli brukt bare innen Aga og Aga Foodservice Group (AFG), og av selskapets agenter og tjenesteleverandører. Opplysningene vil bli oppgitt dersom vi ifølge loven blir pålagt eller får tillatelse til å gjøre det. Hvis du legger ut eller sender inn krenkende, upassende eller støtende innhold på eller til dette nettstedet, eller på annen måte tar del i sjenerende oppførsel av noe slag, kan vi dessuten bruke alle de opplysningene om deg som vi har tilgang til, for å stoppe slik oppførsel. Vi oppbevarer personopplysningene i våre systemer så lenge du bruker den tjenesten du har bedt om. Opplysningene blir fjernet dersom tjenesten regnes som utført, eller - når det gjelder registrering på Aga.com - du ikke lenger ønsker å være registrert. Dersom det oppbevares personopplysninger om personer som ikke har registrert seg, men som har deltatt i andre tjenester (for eksempel konkurranser), blir opplysningene oppbevart så lenge det er nødvendig for å sikre at tjenesten fungerer som den skal. Vi vil sørge for at alle innleverte personopplysninger blir oppbevart på en sikker måte, i samsvar med Data Protection Act av 1998 (britisk lov om beskyttelse av personopplysninger). Hvis du på en AGF-nettside får oppgitt at opplysningene dine kan bli brukt av Aga til å kontakte deg i forbindelse med "administrasjon av tjenesten", betyr det at Aga kan ta kontakt av ulike årsaker knyttet til den tjenesten du har bestilt. Det kan for eksempel være aktuelt å sende deg passord som du har glemt, eller å varsle deg om at en bestemt tjeneste er midlertidig stengt på grunn av vedlikehold. Vi kommer ikke til å kontakte deg i reklameøyemed, for eksempel varsle deg om forbedringer av tjenesten eller om nye tjenester, med mindre du konkret sier deg enig i å bli kontaktet om slike saker når du på nettstedet sender inn opplysningene, eller på et senere tidspunkt dersom du har registrert deg nettopp for å kunne motta slik salgsinformasjon.

5. Tilgang til egne personopplysninger
Du har rett til å be om kopi av de personopplysningene som Aga og AGF oppbevarer om deg, og til å få eventuelle feil rettet. Send forespørselen til:

Aga
Station Road
Ketley
Telford
Shropshire TF1 5AQ
Storbritannia

6. Brukere som er 16 år eller yngre
Hvis du er 16 år eller yngre, må du på forhånd innhente tillatelse fra foreldre/verge før du oppgir opplysninger her på nettstedet. Brukere som ikke har fått tillatelse, har ikke lov til å oppgi slike opplysninger.

Signup to our Newsletter X

To receive the latest news and promotions from AGA Rangemaster please enter your name, postcode and email address below.

First Name*
Surname*
Postcode*
Email address*
Confirm email address*
*Required Fields
Privacy and security policy